55h Vilnassa

Olen juuri palannut 55h kestäneeltä kaupunkilomalta Vilnasta, Liettuasta. Olen edelleen yllättynyt kuinka upea kohde se onkaan, olen nimittäin kahtena iltana kokenut uskomattoman upeat illalliset, jollaisia en vähään aikaan ole kokenut missään. Kaupunki yllätti myös siisteydellään sekä kansainvälisellä suurkaupungin tunnelmallaan, ollen kuitenkin rauhallinen ja kompakti.

Perjantaina olimme varanneet illallisen klo 20 kattaukseen, jossa tarjolla oli 5 ruokalajin menu. Muuta ruokalistaa tai vaihtoehtoa ei ollut, mikä helpotti tietysti koko showta. Ravintola oli pieni, noin 25 asiakaspaikkaa, ja sisustettu kodikkaasti. Tunnelma koko illan oli kuin olisi ollut jonkun kotona illallisella. Ihana paikka. Ja niin hyvä ruoka! Palvelusta puhumattakaan, olimme vieraita, emme asiakkaita. Ravintola muuttaa uuteen osoitteeseen, joten tuossa samassa paikassa ei ole enää mahdollista nauttia täydellisestä illasta mutta en usko että ruoan ja palvelun taso välittää sijainnista. Ravintola itse asiassa sijaitsi melko syrjässä joten uusi keskeisempi sijainti voi olla hyväkin juttu. Niin ja siis mikä oli tämä upea paikka? Bistro 1 Dublis. http://1dublis.com/  Kannattaa mennä. Ja kannattaa varata pöytä ennakkoon.

Lauantaina suuntasimme Užupisin kaupunginosaan, tai pitäisikö sanoa Užupisin mikrovaltioon? Kaupunginosa on julistautunut itsenäiseksi Užupisin tasavallaksi 1997. Tätä asiaa ei huomannut ainakaan ilta-aikaan mitenkään, ja jos odotimme Christianian tyyppistä mestaa, sitä se ei ollut. Kiva kaupunginosa, mutta kovin rauhallinen ja hiljainen illalla. Kävimme ennen ruokailua Spunkassa siiderillä, se oli varsin hauska pikkubaari ja vaikken siiderin ystävä varsinaisesti olekaan, paikallinen omenasiideri oli kokeilemisen arvoinen. http://spunka.lt/vilnius-uzupio-g-9/   Aivan Spunkan lähellä sijaitsee Sweetroot ravintola jossa meitä odotti 4 ruokalajin illallinen. Menun teemana oli keltainen väri, mikä oli hauskaa, ja yllättävän toimivaa. Miljöö oli askeettinen, täysin erilainen kuin perjantain ravintola mutta jälleen erittäin miellyttävä. Palvelu oli jälleen ensiluokkaista ja nautimme kovasti illallisestamme.

sweetroot

Sweetrootin illallismenu

Söimme myös lukuisissa muissa ravintoloissa välipaloja ja lounaita sekä aamiaista, ja kaikissa oli palvelu erinomaista ja hinnat edullisia. Viiniä kului kun hyvätkin viinit olivat hinnaltaan sellaista 10-20 e/pullo. Jotenkin sitä sitten innostuu heti kun on halpaa. Ravintoloista mainitakseni muutaman: Soul & Pepper http://soulandpepper.lt/ Kitchen  https://www.facebook.com/kitchenvilnius/  näissä molemmissa oli hyvät lounaat. Kitchenissä oli myös brunssi saatavilla, me otimme listalta vain annokset. Aamiaista nautimme The Townissa  http://town.lt/en/

Islandijos gatven varrella löytyy monta hyvää baaria kuten KasKas jossa viihdyimme molempina iltoina. Katu myös sijaitsi lähellä hotelliamme joten oli logistisestikin mainio paikka, vain kävelymatkan päässä. Hotelli siis sijaitsi hyvin keskeisellä paikalla, suurimman ostoskadun varrella. http://www.neringahotel.com/  Tosin ostoksia emme juuri vaivautuneet tekemään, mutta jos olisimme halunneet shoppailua, se olisi ollut varsin vaivatonta.

Kaikenkaikkiaan kaupunki kohteli meitä hyvin, ja vaikka marraskuu ei ehkä ole paras kuukausi Euroopan kaupunkilomiin, meitä ei pimeys eikä harmaus haitannut. Ja säähän on vain asennekysymys, me avattiin sateenvarjo kun alkoi sataa ja laitoimme hanskat käteen kun tuli kylmä. Ja sitten juotiin pullo halpaa valkkaria, jos ei sateenvarjo ja hanskat auttaneet tarpeeksi. Kaupunki tarjoili nähtävyyksiä, kuten KGB museo joka oli kyllä vankityrmineen ja teloituskammioineen melko ikävä, sekä Gediminas Tower kukkulalla vanhankaupungin kupeessa oli hieno paikka ja varustettu hyvillä näköaloilla yli kaupungin.

DSCN4700

Näkymä tornikukkulalta vanhaankaupunkiin

55 minuutin suoralla lennolla 55 tuntia kaupungissa oli varsin järkevää sekä riitti hyvin tehokkaaksi minilomaksi. Lämmin suositukseni tähän kohteeseen, etenkin jos säästät matkalle maailman ääriin, harrastat lajeja joissa välineet maksaa maltaita ja haluat laskettelureissuillekin vielä, on tämä järkikohde hintansakin puolesta pienelle irtiotolle. Teksti, kuten myös reissu, oli melko pintaraapaisu paikasta, mutta mene itse ja koe Vilna, tähän lomaan et tarvitse paljon aikaa etkä rahaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s