Gramman viilausta (Mitä se on??)

Kuuntelin eilen Kuningaskuluttajaa jossa käsiteltiin kemikaalikuormitusta kosmetiikan käyttäjälle sivukorvalla samalla pakkaillen viikonlopun retkivarustusta. Huomasin olevani kosmetiikkakoukussa. Tottuneesti pakkasin pussukoihin ja muovipusseihin jos minkälaista nestettä, voidetta ja purnukkaa, kunnes huomasin että jo valmiiksi liian täydessä repussa ei ole tilaa enää yhdellekään putkilolle. Samalla Kuningaskuluttaja luettelee mikä määrä eri kemikaaleja tulee huomaamatta ihmisen iholle sellaisellakin joka ei omasta mielestään juuri käytä kosmetiikkaa.

Aloitin pakkaamisen alusta. Ja nyt kun kaikki on pakattu ja reppu jo mukana, eikä paluuta ole, kadun suurinta osaa edelleen. Etenkin talvimakuupussia, joka vie suurimman osan tilasta, ja sääennuste lupaa kylmimmillään yöksi +2 astetta… Mutta kun minua palelee aina, ja tarkoitus on nukkua ulkona, en voinut itselleni mitään. Aivan varmasti olisin pärjännyt kesäpussilla ja ylimääräisellä vaatekerralla. Mutta se pehmeä, suuri, lämmin pussi oli niin kutsuva. Joten se on nyt mukana. Tietenkään se ei mahtunut vedenpitävään kompressiopussiin, jolloin olisin saanut vähän litistettyä sitä kasaan ja kiinnitettyä repun ulkopuolelle. Se on nyt omassa, jo hieman ratkenneessa pussissaan koska en nyt tähän hätään isompaa vesitiivistä pussiakaan ehtinyt ostamaan. Muutenkin jotenkin raivostuttaa rahamäärä minkä saa tähänkin harrastamiseen upotettua.

Koska nyt on kyseessä vain kahden yön miniretki, pystyin hillitsemään itseni vaatteiden osalta, ja ne mahtui hyvin pieneen vesitiiviiseen kompressioon ja saivat paikan repun ulkopuolelta. Sisäpuoli kun täyttyi sitten makuupussin jälkeen ruoalla. Jota on varmasti liikaa. Tosin mulla on nyt repussa kahden hengen ruoat joten saan ehkä anteeksi vähän. Ja mulla on ulkona nälkä. Koko ajan. Joten mielummin vähemmän vaatetta kuin ruokaa.

Mutta se kosmetiikka, pakatessani toista kertaa aloin miettiä miten pidemmille reissuille olen saanut kamat mahtumaan. Olin viime talvena 12 päivän ratsastus ja trekkaus reissulla Mongoliassa, ja siellä totesin kosmetiikan olevan turhaa. Yksi pieni perusvoide, hammastahna, käsidesi ja piilolinssineste olivat kaikki mitä tarvitsin. Shampoon, hoitoaineen, kasvoveden ja erillisen vartalovoiteen hylkäsin ensimmäisen päivän jälkeen. Kuivashampoo taisi jäädä 5 päivän jälkeen. Tämä ajatusmalli päässäni aloitin uudestaan tämänkertaisen kemikaali pakkaamisen. Ja aion näissä einiinääri-olosuhteissa pärjätä kyllä samalla idealla kuin Mongoliassa. Tosin nyt jätän piilolinssinesteenkin pois ja otin mukaan vain kertakäyttöpareja.

Reppuni joka nyt on mukana, on Ospreyn Talon 33. Mongoliassa oli suurempi rinkka, taitaa olla 50 l, mutta olihan sitä vaatettakin toki enemmän siellä. Rinkkaan olisi mahtunut kevyesti talvimakuupussi, vaatekerta ja ruoat tällä kertaa, mutta tuo Talon on niin paljon kivempi kantaa kuitenkin että päädyin ahtamaan sen täyteen. Olen kyllä maailman huonoin pakkaaja, ja etenkin gramman viilaaja, ylimääräistä painoa on varmasti aivan liikaa mutta kun teen yksin tätä, siinä käy aina näin. Tosin itsehän tämän kaiken kannan, ja tällä kertaa maasto ei ole kovin haastavaa eikä päivämatkat pitkiä, joten uskon pärjääväni. Mutta olisi kiva osata pakkaaminen kunnolla, silloin kun retkillä mukana kulkeva grammaviilari on mukana, tulee minunkin pakkaamisesta aina järkevää mutta mitä tapahtuu kun olen yksin säätämässä? Voisi tietty kysyä mitä tapahtuu aina kun olen yksin sähläämässä mitä vaan asiaa?

No, seuraavan parin päivän aikana nähdään mikä kaikki jää käyttämättä, ja kuinka kuuma on nukkua pakkaseen tarkoitetussa pussissa. Ja sääennusteiden perusteella testiin joutuu myös kamojen vedenpitävyys, se kai tässä pakkaamisessa tärkeintä on näissä olosuhteissa.

Hauskaa viikonloppua, miten ikinä sen vietättekään!

WP_20140822_21_56_44_Pro

Näihin maisemiin tänään, olisipä sää tällainen kun oli 2014 syksyllä, mutta pahoin pelkään ettei toive toteudu. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s