Viisi päivää Buenos Airesia

Suuri seikkailu on alkanut, ja sen ensimmäinen osa oli 5 päivää kaupunkilomaa Buenos Airesissa. Tämä Argentiinan pääkaupunki on paljolti kehuttu, siihen Lonely planetin mukaan rakastuu helposti. Me matkustimme 40h päästäksemme tänne rakastumaan. Ensitöikseen kaupunki tarjosi huijaavan taksikuskin lentokentältä. Oma vika toki kun olimme väsyneinä eikä oltu tarkkoina vaihtorahojen suhteen, mutta toki jäi vähän huono ensivaikutelma. Asuntomme Airbnb:n kautta oli mukava ja siisti, joten kunnon yöunet auttoivat ensihätään. 

Ensimmäinen päivä vietettiin vaellellen päämäärättömästi ympäri kaupunkia noin 30 asteen helteessä. Laitoimme aurinkorasvaa toki, jossain vaiheessa päivää, eikä se nyt mitään sitten ehtinyt auttaa. Uudet kengätkin oli kummallakin jalassa. 30 km jälkeen ei naurattanut, jalat hiertymillä ja iho palaneena vetäydyimme kämpille nuolemaan haavoja nöyränä. Seuraavana päivänä kävelyä tulikin maltillisemmin, vain 9 km. Tässä vaiheessa totesimme myös että olisi ehkä kiva nähdä vähän laajemmin ympäristöä, joten jatkoimme asunnon varausta pari päivää lisää. Sillä samalla sekunnilla kun maksoin seuraavat yöt ja painuin hikisen päivän päätteeksi suihkuun, hajosi asunnosta lämminvesivaraaja. Vesi lorisi ympäri keittiötä. Luonnollisesti asialle ei voinut tehdä mitään ennen seuraavaa viikkoa joten meidän oli tyytyminen kylmään suihkuun. Tosin ulkona ollessa se 30 astetta plussaa ei kylmä suihku ole ollenkaan huono idea. 

Kaiken kaikkiaan Buenos Aires jätti vähän kylmäksi, emme siis rakastuneet, emme oikeastaan edes ihastuneet. Ruoka ei ollut meidän kokeilemissamme paikoissa kummoista, paras ruoka oli paikassa mihin päädyimme sattumalta myrskyä pakoon. Pelkkä kuiva sämpylä jonka sisällä puugrillissä paistettu entrecote. Ei mitään muuta. Se oli paras annos eli jotain kertonee muista ruoista. Varsinaisesti mikään ei ollut pahaa muttei juurikaan hyvääkään. Vähän koko kaupunkia vaivasi sama, ei mitään pahaa sanottavaa muttei oikein mitään hyvääkään. 

No on muutama hyvä asia, myönnetään. Vietimme yhden päivän Tigren alueella joka on varsinkin paikallisten suosiossa vapaapäivän viettoon. Siellä suosittelen unohtamaan perus markkinat ja suuntaamaan heti jokilaivoille. Ne markkinat kun on täynnä samaa tavaraa kuin vaikkapa kotoiset Tuomaan markkinat, Lontoon Camden, Madridin joulutori tai Kathmandu Thamel. Me siis menimme ansaan ja kiersimme läpi markkinat. Tästä johtuen hyppäsimme perus vuoroalukseen vähän myöhään. Olimme katsoneet nopeasti Googlesta missä kannattaisi hypätä laivasta pois. Ja siinähän laiva sitten pysähtyi laiturille jossa olimme ilmoittaneet jäävämme, ja jätti meidät kyydistä siihen. Paikka näytti suljetulle ja aika hienolle. Ja suljettuhan se olikin. Siellä oli yksityistilaisuus käynnissä, kuten ilmeisesti aina viikonloppuisin, ja ilmeisen varakkaille asiakkaille suunnattu muutenkin. Ystävällinen henkilökunta auttoi meidät seuraavaan lauttaan ja kertoi lauttakuskille minne olemme menossa. Meidän siis piti päästä syömään johonkin. Ja jälleen olimme laiturin nokassa kun laiva puksutti eteenpäin. Ravintolaa ei näkynyt missään. Kävelimme aikamme rantaa pitkin ihmisten kesäasuntojen takapihojen reunoja vai todetaksemme että emme pääse pidemmälle, eikä ravintolaa näy missään. Jäimme laiturille odottamaan uutta lauttaa. Puolen tunnin odottelun jälkeen lautta tuli ja pääsimme jopa kyytiin, ja ajelimme sitten takaisin Tigreen. Tämä on meidän matkustamista parhaimmillaan, ollaan vähän kartalla, ihan varmoja ei olla mistään, ja nähdään hienoja paikkoja. Toinen mainitsemisen arvoinen paikka on Recoletassa sijaitseva hautausmaa. Se ei ole millään tavalla sellainen hautausmaa johon olemme tottuneet. Se on täynnä toinen toistaan hienompia mausoleumeja ja muistomerkkejä, mm. sieltä löytyy Eva Peronin hauta. Siellä kannattaa siis käydä jos kaupunkiin tulee, mutta sen lähistöllä ei kannata syödä. Ylihintaista turistiroskaa. Jeesuspuisto Tierra Santa on myös mainitsemisen arvoinen. Muovinen huvipuisto raamatun tarinoiden ympärillä jossa kierros huipentuu 20 metrisen jeesuspatsaan ylösnousemukseen. Huikea paikka. 

Mukavia puolia on myös ensihetkistä lähtien ollut se että täällä on aika vähän ihmisiä missään, turisteja vielä vähemmän joten aika rauhassa saa olla ja sählätä. Mutta nyt olemme jättäneet kaupungin pölyt taakse ja 20 h bussimatkan jälkeen rentoudumme Puerto Madrynissa, tämä vaikuttaa jo yhden illan perusteella varsin leppoisalle pikku kaupungille johon huomenna tutustumme mahdollisesti pyöräillen. Toiveissa on nähdä merileijonat ja pingviinit Valdesin niemimaalla johon suuntaamme sitten muutamaksi päiväksi. Alamme päästä reissaamisen makuun, vielä kun tuota espanjaa oppisi vähän lisää voisi helpottaa asiointia kummasti… Kuvamateriaalia seuraa myöhemmin internetin niin päättäessä. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s