Maailma ei lopukaan Ushuaiaan

Vaikka niin ne täällä väittääkin. On se toki maailman eteläisin kaupunki, mutta suosittelen pikaisesti jatkamaan matkaa etelämmäs mikäli pinkka on kunnossa. Ihan halpaa ei Puerto Williamsiin ole päästä, mutta tässä tuleekin pieni vinkki jonka avulla kenties myös budjettimatkaaja pystyy sinne suuntaamaan. Ja siis etenkin jos niin sanotusti sitä paalua on päällä eikä tarvi välittää hinnasta niin ota suunta Cabo de Hornoon äläkä jää Ushuaiaan. 


Eli, ensin meidän budjettimatkailusta. Otimme lautan Punta Arenasista Puerto Williamsiin. Matka kestää 30h ja sinne myydään 160USD tai 230USD hintaisia paikkoja. Me saatiin jonottamalla vain nuo kalliimmat, paikkojen ainoa ero on että kalliimman tuolin saa täysin vaakatasoon. Mikä tietysti oli ihan kiva pitkällä matkalla, lautalla ei ole siis mitään tekemistä kuin tuijottaa maisemia ja nukkua. Tämä kuulostaa kalliille, mutta jos Puerto Williamsiin päästyään lähteekin telttailemaan Dientes Circuitille, josta jo kirjoitinkin aiemmin, tulee mukavasti säästettyä 5 päivän asumiskustannukset. Me vietimme pari yötä hotellissa ennen tätä minun synttäreitäni, mutta siis se ei ole mitenkään pakollista ennen trekkiä. Ennen kuin saavuimme edes paikalle, olimme jo selvittäneet että hotelli sattuu löytymään myös Workaway-sivustolta, jonne muuten reissaajien kannattaa kirjautua. Sovimme että meidän retkeilyn jälkeen jäämme sinne töihin viikoksi. Niinpä sitten valokuvasimme, videoimme, teimme ruokaa ja joogasimme viikon, eli meidän kahden viikon oleskelulle Cabo de Hornosilla tuli kustannuksia 0 USD/EUR. Silloin ei enää ylihintaiset venematkat tunnukaan niin pahalle, tulimme pois Ushuaiaan 120 USD per naama hintaiselle veneellä, 20min salmen ylitys ja parin tunnin bussikyyti. Eli kallista sinne on päästä mutta mahdollista nollakustannuksilla viettää aikaa. Tässä mahtavassa hotellissa joka on uusi, vasta marraskuussa avattu, on vielä paljon tekemistä, rakennustyöt ovat vielä kesken ulkopuolella, pihatöitä riittää sekä ihan kokkailua ja siivousta. Pariskunta joka paikkaa pyörittää on erittäin mukava, mutta heillä on mieletön määrä työtä vielä edessä, mikään kun ei tunnu olevan helppoa hoitaa tuolla päin maailmaa. He yrittävät rakentaa ekologista vaihtoehtoa paikassa jossa edelleen kylän sähkö tuotetaan dieselin voimalla. Heillä on paljon hienoja ideoita joiden toteutukseen tarvitaan varmasti vielä paljon apua. Tunnen että olen päässyt ainakin ihan hitusen verran pelastamaan maailmaa tuolla. 

Ja sitten jos matkustaminen ei ole rahasta kiinni, tuonne kannattaa mennä vieraaksi. Jos vaikkapa purjehdit Kap Hornin niemimaan ympäri, kannattaa pysähtyä Puerto Williamsin satamaan, ja siitä hankkia kyyti 5 km poispäin kylästä Errante Ecolodgelle. Pari päivää ainakin kannattaa siellä viettää ihan vaan rentoutuen. Voisin myös kuvitella että paikka olisi esimerkiksi häämatkakohteena vertaansa vailla seikkaileville pariskunnille. 4-5 päivän trekki maailman eteläisimmällä vaelluspolulla ja pitkä viikonloppu Ecolodgella laiskotellen toimisi varmasti. Hintaa tälle sitten kyllä tulee, kahden hengen huone on 140USD/yö, dormista saa sänkypaikan 40USD hintaan. Mutta paikka on ehdottomasti koko rahan arvoinen, näkymä huoneista on isojen ikkunoiden läpi suoraan Beaglen salmeen. Herätessä tuntuu kuin olisi toisessa maailmassa. Ikkunan takana saattaa kävellä hevonen vapaana, kotka liidellä taivaalla tai valas puhallella vesisuihkuja tauollaan salmessa. Aamiainen oli oikein maukas ja jos haluaa, voi myös illalliset ostaa hotellilta. Jos käy tuuri, kalastajalta on saattanut saada tuoretta kuningasrapuakin. Paikassa on mahdollista myös itse valmistaa ruoat, mikäli haluaa. Rannasta pääsee melomaan, minäkin kävin auringonpimennyksen aikaan melomassa. Aktiivisille lomailijoille tämä paikka on varsin mainio kohde.  


Joten, älä jää Ushuaiaan, vaan mene vielä etelämmäs ja koe jotain mitä ihan kaikki tuttusi eivät ole jo tehneet. 

3 kommenttia artikkeliin ”Maailma ei lopukaan Ushuaiaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s