Galapagossaaret 

1000 kilometriä Ecuadorin rannikolta länteen, keskellä Tyyntä valtamerta, sijaitsee pieni, tuliperäinen saariryhmä. Tämä käsittämättömän eläimistön ja luonnon omaava rykelmä laavakiveä on ollut jo vuosikymmeniä, jos ei satoja, ihmisten uteliaisuuden kohteena. Ja oli meidänkin paikka nähtävä. 

On vaikea kuvailla paikkaa joka on niin erikoinen ja uniikki. Että mille tuntuu kun kävelee kylän asfaltoitua rantabulevardia, ja pitää koko ajan varoa askeleita ettei iguaani jää kengän alle. Tai kun istuu penkillä odottamassa venettä, hyppää viereiselle penkille merileijona. Rantahiekassa saattaa vastaan ryömiä suuri iguaani. Kapeaa kivettyä polkua vastaan marssii valtava kilpikonna. Ja linnuilla on siniset jalat. Ja nekin tulevat lähelle. Sääntö on että ainakin 2 metriä pitäisi jättää väliä eläimiin. Se on hankalaa koska heille ei ole sääntöjä ilmeisesti kerrottu. 

Ei tässä nyt ihan 2 metriä kyllä väliä merileijonaan ole…

Luotan tällä kertaa jälleen sanontaan kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Jokainen voi itse kuvien välityksellä todeta paikan erikoisuuden. Ehdottomasti kerran elämässä suositeltava kohde, hintataso on järkyttävän kallis, mutta paikka on todella sen arvoinen. Risteilymme ei ollut ihan sitä mitä odotimme, joten mikäli aiot suunnata näille saarille, annan mieluusti lisää vinkkejä ja neuvoja mitä kannattaa tehdä ja kenen kanssa. 

Delfiinit leikkivät risteilyaluksemme kanssa.

Suuret ravut ja iguaanit ovat valloittaneet rannat, merileijonien lisäksi.

Löytyypä saarilta myös pieni pingviini yhdyskunta.

Albatrosseilla oli soidinmenot käynnissä.

Ihminen yleensä haluaa nähdä mahdollisimman suuret eläimet, mutta kun pitää silmät auki, näkee hyvin kauniita, pieniä eläimiä myös.

Merileijonia on kaikkialla, ja ne ovat niin hauskoja!

Iguaaniin voi törmätä myös vedessä.

Kilpikonnat laiduntavat lehmien kanssa samoilla pelloilla.

Meriversio kilpikonnasta tekee elämän aikana pitkän matkan valtameressä, mutta palaa aina saarille lisääntymään.

Kahden metrin päästä on mahdoton ohittaa tätä kulkijaa.

Pienemmät liskot ovat tuttuja käytökseltään, kuin pelästynyt sisilisko.

Kaukaa lintu näyttää lähinnä tutulle lokille, mutta lähempää huomaakin merkittävän eron… 

Yksi kommentti artikkeliin ”Galapagossaaret 

Jätä kommentti